Фондация за образователна трансформация стартира Училище за учители 2018

С участието на педагогическия екип на Основно прогресивно училище 1, София ФОТ създава и осъществява проект за създаване на общност на професионални учители. Началото е програмата за въвеждащо обучение на новите екипи на Второ прогресивно училище във Варна и Трето прогресивно училище в Младост, София.

Целта на програмата за въведение в педагогическия модел на Прогресивното училище е да направи начално представяне на всеки един от методиките и подходи, като финално ще бъде представено как те се прилагат като единен инструмент за образователно взаимодействие от учителите в училището. Участниците в програмата ще се запознаят с особеностите на всеки един от тях, като в отделен модул ще бъде представено тяхното взаимодействие.

Всеки модул включва теоретична подготовка, рефлексия, писмени разработки, тренинг и практическо приложение на преживяното и наученото в класните стаи на Основно прогресивно училище 1, оценка и самооценка на участниците.

В края на програмата се предвижда практическа работилница за подготовка на образователната среда.

Програмата и дизайнът на обученията са авторска разработка на екипа на Първото прогресивно училище като въведение в педагогическия модел на Прогресивното училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *