Мариана Бакърджиева

Образование:

Българска филология в Софийски университет.

Професионален опит:

  • 35 години преподавател по български език и литература в 9 Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, където преподава на ученици от 8 до 12 клас.
  • 13 години преподавател по български език и литература в 81 СУ „Виктор Юго“, където преподава на ученици от 5 до 12 клас и обучава млад екип учители по БЕЛ.

Дългогодишен проверяващ на НВО след 7-ми клас държавни зрелостни изпити

Мариана е създател и председател (последните години) на българската асоциация на учителите по БЕЛ. Организирала е много обучителни семинари и практическата работа на колегията в национален мащаб.

Мариана е позитивна, носи спокойствие и приемане на различните индивидуалности на децата, които развива, в зависимост от интересите и възможностите им – “като видя децата, да бъда в помощ и стимулирам потенциала им да откликват – колкото повече откликват, толкова по-добре”. Децата, които имат талант, духовен усет към езика, подпомага и участват/печелят национални конкурси като: Г.С.Раковски, Петя Дубарова.

Мариана е човек, който се стреми и ангажира с професионалното си развитие, за да може да дава повече на децата и колегите си.