Прогресивна гимназия 1, София, отбелязва първата си година с въвеждането на вълнуваща стипендиантска програма.

Новият директор на гимназията г-н Килкулен-Никълс, със своя международен преподавателски и управленски опит, обхващащ Великобритания, Катар, Румъния, Чехия, България и Абу Даби, застава начело на тази инициатива.

“Нашата програма предлага 2 пълни стипендии и 2 частични стипендии, като осигурява достъпен път към качествено образование за амбициозни ученици.

В основата на нашата образователна философия е възпитанието на добре подготвени за бъдещето млади хора. Стремим се да развиваме знаещи, принципни, с отворено съзнание, комуникативни, грижовни, поемащи рискове, балансирани и рефлективни, активни членове на общността.

Учебната ни програма води до получаване на българска и международна диплома и подготвя младите хора за най-добрите университети в света или за професионална кариера. Ние поставяме силен акцент върху развитието на мислене, ефективни комуникационни умения и стратегии на роден език и на английски, възпитаване на любов към математиката и прилагане на научния метод, насърчаваме уважението към културната идентичност.

Стипендиите са доказателство за нашия ангажимент за равни възможности и приобщаване, както и за убеждението ни, че финансовите обстоятелства не трябва да бъдат пречка за висококачествено образование.

Кандидатите ще преминат тест за познавателни способности и интервю. Успешните кандидати ще получат достъп до нашата глобално ориентирана учебна програма, енергични учители и ще станат част от подкрепяща общност”, сподели г-н Килкулен-Никълс.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Очакваме ви на Фамилатлон в Южен парк! ... See MoreSee Less

Нека подкрепим кампанията на нашите партньори от Национална мрежа за децата - National Network for Children Bulgaria!

#гласувамзадецата🛎 Над 50 кандидати за народни представители и за Европейския парламент вече се присъединиха към нашата 🖊📄Парламентарна група за децата, с което се ангажират да отстояват в работата си най-добрия интерес на децата и семействата у нас. Публикуваме визитки с имената и мотивацията им да работят за детските политики на специалната ни страница НОВИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА ДЕЦАТА (линк в коментарите)👇

Кампанията ни #ГласувамЗаДецата ще продължи до самите избори на 9 юни. Тя е нашият инструмент за постигане на чуваемост и диалог по важни въпроси за благосъстоянието на децата и семействата, независимо от разногласия между политиците по други теми.
... See MoreSee Less

Да бъдат смели децата!
Да бъдат вдъхновени учителите!
Да бъде словото!
Честит 24. май!
... See MoreSee Less

👉Първото ни участие в състезанието "Аз мога - тук и сега" беше повече от успешно!
Нашите осмокласници се представиха добре, създадоха приятелства и натрупаха нов опит и знания❗

#вдъхновение #смисъл #училище #прогресивнагимназия #предизвикателство #подкрепанадецата
... See MoreSee Less

2 months ago

... See MoreSee Less

2 months ago

... See MoreSee Less

2 months ago

... See MoreSee Less

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА от 8. клас!
С пожелания за здраве, усмивки и пролетно настроение!
Днес учихме английски език и се забавлявахме в парка!

#вдъхновение #подкрепанадецата #смисъл #училище #прогресивнагимназия
... See MoreSee Less

Load more