Прогресивна гимназия 1, София, отбелязва първата си година с въвеждането на вълнуваща стипендиантска програма.

Новият директор на гимназията г-н Килкулен-Никълс, със своя международен преподавателски и управленски опит, обхващащ Великобритания, Катар, Румъния, Чехия, България и Абу Даби, застава начело на тази инициатива.

“Нашата програма предлага 2 пълни стипендии и 2 частични стипендии, като осигурява достъпен път към качествено образование за амбициозни ученици.

В основата на нашата образователна философия е възпитанието на добре подготвени за бъдещето млади хора. Стремим се да развиваме знаещи, принципни, с отворено съзнание, комуникативни, грижовни, поемащи рискове, балансирани и рефлективни, активни членове на общността.

Учебната ни програма води до получаване на българска и международна диплома и подготвя младите хора за най-добрите университети в света или за професионална кариера. Ние поставяме силен акцент върху развитието на мислене, ефективни комуникационни умения и стратегии на роден език и на английски, възпитаване на любов към математиката и прилагане на научния метод, насърчаваме уважението към културната идентичност.

Стипендиите са доказателство за нашия ангажимент за равни възможности и приобщаване, както и за убеждението ни, че финансовите обстоятелства не трябва да бъдат пречка за висококачествено образование.

Кандидатите ще преминат тест за познавателни способности и интервю. Успешните кандидати ще получат достъп до нашата глобално ориентирана учебна програма, енергични учители и ще станат част от подкрепяща общност”, сподели г-н Килкулен-Никълс.

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue