Невяна Христова

Образование:

Бакалавър по Педагогика на изобразително изкуство и магистратура по Арт Мениджмънт (втория семестър по програма Еразъм в Порто, Португалия) в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, след което магистратура по изобразителни изкуства в Aberystwyth University, School of Art – Aberystwyth, Wales.

Професионален опит:

Невяна стартира опита си като учител по рисуване през 2012  и до 2013 е в СУ “Христо Христов” (Пловдив), където преподава история на изобразителното изкуство, води практически упражнения с разнообразни техники по рисуване и живопис и насърчава децата да развиват/изразяват вътрешните си заложби и познания. След което заминава за Белгия, където работи като художник по проект Zoe Schoonbrood – Lanaken и участва в самостоятелни и групови креативни проекти, организира изложба и презентира творбите пред публика от колекционери и любители.
Докато учи втората си магистратура в Wales, 1 година е учител по рисуване в Aberystwyth School of Art – Aberystwyth – напътства студенти и ученици в учебните им проекти, насърчава креативното мислене, организира креативни задачи и конференции. Допълнително 1 година е сценичен Художник в Bay Productions – Cardiff, Wales, където се занимава с живопис, деокорация текстура върху разнообразни повърхности.

Невяна е изключително креативна, земна, балансирана, притежава международен опит и широчина, с която да развива сензитивността на учениците към изкуството. За нея творческия процес е споделяне.