Приемна процедура

Приемът в училището се извършва по съгласуван с Училищния борд и приет от Педагогическия съвет план. Всички кандидати преминават през среща с приемната комисия, като целта е да установим нуждите и интересите на детето и очакванията на неговото семейство, за да вземем най-благоприятното решение за подкрепа на развитието му.

При прием в подготвителен клас децата не подлежат на подбор. Ако кандидатите са повече от свободните места, се прилага жребий за класирането им.

При прием в първи-четвърти клас приемната комисия проверява и нивото на напредъка на детето, за да установи съвместимостта му с общото достигнато от  настоящите ученици в класа ниво. Целта е да се избегне неравнопоставеност, за да могат всички деца да се движат напред заедно успешно и да се  осигури релевантна подкрепа на всички. В този случай приемната комисия излиза с решение въз основа на тестовете за проверка и педагогическото наблюдение на груповото взаимодействие на кандидатите. Броят на приетите деца зависи от броя на свободните места, останалите попадат в списък на чакащите (ако желаят). При освобождаване на място се прилага жребий за класиране на кандидатите от списъка на чакащите.

С предимство се ползват братя и сестри на настоящи ученици на училището, както и деца на учителите в училището.

 

Срокове за записване в НПУ1 – първи етап на приемната процедура

След срещите с кандидатите и обявяването на резултатите приемната комисия на НПУ1 оповестява следните срокове за записване в училището като следваща стъпка от приемната процедура:

– 10-15. март – подаване на заявления за записване по образец

 изпратен по имейл за нови кандидати; за настоящи ученици на училището образецът е достъпен в електронния дневник.

– 15. март – 04. април – сключване на договори по график след съгласуване с администрацията на училището

– 10. април – обявяване на свободните места на общодостъпно място

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *